Omgeving van ons chalet in Porlezza

Porlezza is een gezellig Italiaans plaatsje aan het Luganomeer in Italië, 10 km van Zwitserland. Jaarlijks komen er een groot aantal vakantiegangers om er te genieten van deze fantastische plek aan het meer. Het klimaat is er mediterraan, de zon schijnt er ruim 2200 uur per jaar en vaak waait er een lekker windje. Gemiddeld is het in Lombardije 28 graden in de maand juli.

Genieten van de natuur kun je hier ook in de omgeving. Trek eropuit de bergen in, zoals de Monte Bre of de Monte Tamaro, maar ook de valleien van Valsolda, Menaggio, Cavargna en Intelvi zijn echte aanraders voor wie van een overweldigende natuur houdt. Rust kunt u hier zeker vinden.

meer1

Op de camping is er het restaurant Il Pinquino, waar u overheerlijke pizza’s kunt eten en kunt afhalen. In Porlezza en de directe omgeving heb je heerlijke authentieke Italiaanse restaurantjes en trattoria’s. En uiteraard is het heerlijk Italiaanse ijs niet te versmaden. Langs de boulevard in Porlezza is dit subliem genieten.

Sportief bezig zijn is ook geen probleem in Porlezza en omgeving. Een lekker balletje slaan op de tennisbaan of een partijtje voetbal kun je direct op de camping. Alle watersporten kunt u in de omgeving van Porlezza beoefenen. Er is een manege in Porlezza en wanneer u een fervent golfer bent, kunt u uitstekend terecht op een van de oudste golfbanen van Italië in Menaggio: de Menaggio & Cadenabbia Golf Club.

meer3

Ook wanneer u van het mondaine leven houdt, is deze plek super. De mooie stad Lugano ligt op ruim 20 minuten rijden van Porlezza. Gaat u de andere kant op richting Menaggio, dan is dit ook een gezellig en echt Italiaans stadje aan het Comomeer om te verkennen.

Kortom, hier vindt u het ultieme vakantieplekje. Een gezellige Italiaans met Nederlandse gemengde camping, waar u in de omgeving van alle mogelijkheden kunt genieten, die je als veelzijdige toerist vereist.

meer2